Loading...
France Limousin 2018-05-23T09:39:03+02:00

France Limousin 

Kunt u er heden ten dage absoluut zeker van zijn dat u bij uw slager vlees koopt van honderd procent gezonde dieren? Van runderen die uitsluitend gevoed zijn met natuurlijke akkerbouwproducten, zonder allerlei groeibevorderende toevoegingen?

JA, dat kan!

Als u let op de merknaam France Limousin. Gelukkig zijn er ook in Nederland vakslagers die begrippen als kwaliteit, milieu en dierenwelzijn hoog in het vaandel voeren. Zij verkopen France Limousin; vlees dat door zijn fraaie structuur sappig, stevig, smaakvol en mals is. Afkomstig van stamboekvee dat van de geboorte tot de slacht onder voortdurende controle staat. Ieder dier heeft een eigen uniek registratienummer en wordt bij export voorzien van een officieel Certificaat van Oorsprong, dat de slager u graag zal tonen. Overtuig uzelf!

U kunt kiezen

We weten allemaal hoe belangrijk het is dat we gezond eten. Vooral kinderen in de groei zijn hier sterk afhankelijk van. Aan u de keus wat voor vlees u koopt. Om te weten wat voor vlees u in de kuip heeft, maakt France Limousin het u heel makkelijk. De rasrunderen van France Limousin leven en eten op natuurlijke wijze. Reden genoeg om te kiezen voor de hoogste kwaliteit vlees die France Limousin u biedt. Op de koop toe smaakt het vlees van France Limousin veel lekkerder, sappig en mals, zoals eerlijk vlees behoort te zijn.
France Limousin geeft onbetwiste garanties voor de allerbeste kwaliteit vlees. Al sinds mei 1995 verklaart de veterinaire dienst van Frankrijk dat de runderen van France Limousin BSE-vrij zijn. Deze rasrunderen hebben een origineel certificaat van oorsprong waar niet mee gesjoemeld kan worden. Maar dat is nog niet alles, de voeding en mestregels zijn onder strenge reglementen vastgelegd in het ‘Cahier des Charges’. Zo is het gebruik van beendermeel sinds de oprichting van de coöperatie in 1986 niet toegestaan. Een certificaat van deze spijkerharde garanties toont uw France Limousinslager u graag. Absoluut de beste kwaliteit en zonder verboden stoffen, een garantie waar je jaloers op kunt zijn.Een hele geruststelling nu u weet wat u eet!

Garantie 1: Certificat d’Origine

Vóór de slacht wordt aan de hand van het persoonlijke dossier van het betreffende dier beoordeeld of het voldoet aan de strenge exportnormen. Alleen als dat het geval is krijgt het een herkomstcertificaat, dat het dier vergezelt tot in de slagerij. U kunt, als u dat wilt naar de herkomst en bijzonderheden van het dier vragen.

Garantie 2: Extra controles

De Union heeft een extra controlesysteem opgezet waarbij na de slacht in een staatslaboratorium monsters van bloed, urine, vlees en organen op groeistimulantia en andere verboden stoffen worden gecontroleerd, terwijl er ook regelmatig controles tijdens de mestfase worden uitgevoerd. Om de identificatie volstrekt waterdicht te kunnen maken, krijgen de jonge dieren een onuitwisbaar, getatoueerd, nummer in het oor. Dit alles is vastgelegd in het “cahier des charges”, met als referentie CA/VDL-revision 10 mai 1994. Alle karakteristieken zijn gecertificeerd door Qualicert volgens de zware Europese norm 45011.

Garantie 3: EEG-keurstempel 87.014.01

De EEG hanteert een kwaliteitsclassificatie, EUROP voor rundvlees. De hoogste kwaliteit vlees voldoet aan de E-norm, daarna volgen respectievelijk de U, de R en andere letters van EUROP. De Union exporteert alleen en uitsluitend vlees dat aan de E-norm beantwoordt. De Union heeft een eigen exportslachterij in Bessines met het EG-keurnummer 87.014.01.