Loading...
France Limousin 2019-09-19T13:24:51+01:00

Scharrelrundvlees France Limousin: het duurzaamste rundvlees

Consumenten gaan steeds meer op zoek naar duurzame producten van hoge kwaliteit en weten daardoor de slager tegenwoordig weer beter te vinden. Scharrelrundvlees van France Limousin is dan de beste keuze. “Verantwoord genieten ”, zegt Jos Looman van Rundvlees & Co dat France Limousin in Nederland vertegenwoordigt.

“Topkwaliteit rundvlees leveren is onze passie”, zegt Looman van Rundvlees & Co. Met zo’n bedrijfsnaam is dat niet echt een verrassing, geeft hij lachend toe. Het familiebedrijf gevestigd te Utrecht levert vier soorten rundvlees. France Limousin is het paradepaardje (!), verklaart Looman bijna verontschuldigend. “Want France Limousin is het meest duurzaam en ook nog eens erg lekker.”
Met eigen ogen
France Limousin is natuur scharrelrundvlees uit de Franse regio Limousin. Op het gebied van smaak, kwaliteit en gezondheidsgaranties behoort het tot de buitencategorie, zegt directeur Looman. “De garanties die dat waarborgen, zijn vastgelegd in het Cahier des Charges. Dat is het kwaliteitsreglement waaraan de aangesloten boeren zich moeten houden. Doen ze dat niet, dan riskeren ze uitsluiting van het programma.” Looman bezocht diverse keren de coöperatie in Limousin. “Dan zie je met eigen ogen gebeuren wat er is vastgelegd in het Cahier des Charges: de beesten lopen buiten, het kalf loopt bij de moeder, het voer komt grotendeels uit de regio, et cetera.” France Limousin runderen krijgen geen hormonen en antibiotica toegediend. Dat geeft een goed gevoel.
Hoger rendement
Looman: “Als slager kun je dus met een gerust hart aan je klanten vertellen dat ze met France Limousin verantwoord kunnen genieten. France Limousin is het duurzaamste rundvlees, dat blijkt ook uit onafhankelijk onderzoek van Milieu Centraal. En ook niet onbelangrijk: het rendement is ook nog eens hoger dan bij veel ander vlees. Wat je in de pan doet, komt er ook weer uit. Doordat het een natuurproduct is zonder toevoegingen is er veel minder vochtverlies.”